Gurtne SHIMANO L03A

22.00

Category:

Mbështesat e frenave të diskut Shimano – L05A-RF | Rrëshirë | Ice-Tech
Mbështesat e frenave të diskut Shimano L05A të bëra nga rrëshirë dhe të pajisura me pllaka bazë alumini, si dhe me fije ftohëse Ice-Tech. 50% më rezistent ndaj konsumit se paraardhësi i tij L03A. Rekomandohet për kalibrat e frenave me disk XTR, Dura Ace, Ultegra, 105, Tiagra, GRX dhe Metrea.

Përputhshmëria:
XTR BR-M9100
Dura Ace BR-R9170
Ultegra BR-R8070
105 BR-R7070
Tiagra BR-4770
GRX BR-RX810, BR-RX400
Metrea BR-U5000
BR-RS805, BR-RS505, BR-RS405, BR-RS305
(lista jo përfundimtare)

Informacione të përgjithshme:
Mbështesat e frenave me rrëshirë janë më të qeta se jaskat metalike, por ofrojnë performancë pak më të ulët dhe kanë konsum më të lartë. Mbështesat metalike kanë një jetëgjatësi më të madhe shërbimi se jastëkët e bërë nga rrëshirë sintetike, janë më rezistente ndaj zbehjes dhe ofrojnë ngadalësim të vazhdueshëm në kushte të thata dhe të lagështa. Mbështesat metalike të frenave mund të krijojnë zhurmë gjatë frenimit.

 

Teknologjitë e Akullit
Zbehja e frenave ndikon në performancën e frenimit gjatë funksionimit të vazhdueshëm të zgjatur. Shimano ka prezantuar disqet e frenave dhe jastëkët me Ice-Tech për të krijuar një teknologji ftohjeje për performancë të lartë të vazhdueshme të frenimit.

Rotori i diskut të frenave përmban një strukturë sanduiç me tre shtresa prej çeliku inox jashtë rreth një bërthame alumini. Rrezaton më mirë nxehtësinë dhe ul temperaturën e sipërfaqes. Ndërkaq, jaskat e frenave kanë fije ftohëse alumini që optimizojnë më tej vetitë e rrezatimit. Dizajni i diskut në lidhje me pendët e ftohjes rezulton në një qëndrueshmëri më të gjatë të jastëkut, më pak zhurmë frenimi, më pak zbehje dhe gjithashtu redukton peshën.

Për më shumë: SHIMANO